JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil oppheve NSBs monopol

EU-kommisjonen foreslår at all innenlands passasjertrafikk med tog skal konkurranseutsettes innen desember 2019.

Det betyr at utenlandske togselskaper kan konkurrere med NSB i Norge.

Det Senterparti-styrte Samferdselsdepartementet liker ikke tanken på at NSB skulle risikere å konkurrere med utenlandske selskaper om togpassasjerene på norske strekninger.

– Det som er mest kritisk sett fra norsk side er punktet om konkurranse på nasjonal passasjertransport. Vi ønsker ikke anbud på det norske jernbanenettet og vil jobbe fremover for at dette ikke skal bli en del av virkeligheten i Norge, sier statssekretær Geir Pollestad til Aftenposten.

– Les også: Jernbaneforbundet håper på rødgrønn motstand

– Les også: Dette sa samferdselsministeren til Jernbaneforbundets landsmøte

I tiden som kommer skal departementet kontakte berørte aktører, innhente synspunkter og utforme en endelig norsk posisjon. Regjeringen vil også forsøke å skaffe seg alliansepartnere i andre EU-land.

– Vårt viktigste argument er at vi har et jernbanenett i Norge som i liten grad er egnet for storstilt konkurranse. Markedet er nokså lite. I Oslo–området vil det være en fordel å kunne sikre at samme operatør kjører på alle linjene, sier Pollestad. (ANB–NTB)

Annonse
Annonse