JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– SV svikter aldri Lofoten

– Vi har tenkt å vinne på nytt, sier SV-leder Audun Lysbakken.

Onsdag kveld ble det kjent at et stort flertall i Arbeiderpartiets programkomité går inn for konsekvensutredning av oljeleting utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

– En samlet miljøbevegelse og en stor opinion er enige med oss i at vi ikke kan starte med oljeboring i disse områdene. SV kommer aldri til å svikte Lofoten, Vesterålen og Senja, sier Lysbakken.

– Les også: Ap vil åpne Lofoten

Han mener vi ikke kan ta sjanser i et område med våre viktigste fiskeriressurser.

– En oljeulykke her oppe vil ha katastrofale konsekvenser, sier Lysbakken.

SV mener vi må sette grenser for oljeindustrien og i stedet investere mer i det Norge skal leve av i framtiden.

– Hensynet til både natur, klima og næringsutvikling tilsier et fortsatt nei til oljeboring. Vi vet at vi har veldig mange mennesker bak oss, både i regionen og landet for øvrig. Vi er klare for en ny mobilisering for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, sier SV–lederen. (ANB–NTB)

Annonse
Annonse