JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever LO ut av A-pressen

LO er medansvarlig for brudd på Hovedavtalen, og må selge seg ut av A-pressen, krever Grafisk Midt-Norge.

– Vi i fagbevegelsen og LO kan ikke sitte og se på at flere og flere ansatte og bedrifter blir nedlagt. Spesielt ikke i en bedrift som tjener penger og der LO er storeier.

Kritiske til eierskap

Vi har også fått henvendelser fra tillitsvalgte som er meget kritisk til dette eierskapet, skriver Erling Weydahl, leder for Grafisk Midt-Norge, i et brev til LO-leder Roar Flåthen.

Leste om egen nedleggelse

Bakgrunnen for brevet er nedleggelsen av trykkeriet til Arbeidets Rett på Røros. For litt under en uke siden fikk trykkerne og resten av de ansatte i Arbeidets Rett lese i sin egen avis at trykkeriet skulle legges ned, og at avishuset skulle selges.

Dette kom som en stor overraskelse på ansatte og tillitsvalgte. I forbindelse med nedlegginga av trykkeriet frykter fagforeningen også at Fjell-Ljom kan gå under.

Unnlot å forhandle

– Når trykkerne via sin egen avis kan lese at de vil bli oppsagt, vil vi påstå at dette er brudd på Hovedavtalens § 9, der de tillitsvalgte og bedriften skal forhandle før en mulig nedleggelse/ oppsigelser. Vi ser også flere brudd på lover og regler i arbeidslivet.

LO part i saken

At LO er en part i denne saken er helt klart. LO må selge seg ut av A-pressen for at vi/LO ikke skal komme i slike situasjoner igjen, krever Grafisk Midt-Norge.

Annonse

Flere saker

Annonse