JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sykehjemsetaten svarer

LO-Aktuelt ønsket å intervjue en ansvarlig fra sykehjemsetaten om forholdene knyttet til Stig Berntsen. Etatsdirektør Per Johannessen insisterte på å svare e-post.

– Hvilke kommentar har dere til situasjonen som oppsto på Lindeberg omsorgssenter 11. november 2011 da Stig Berntsen ble suspendert fra arbeidet?

– Sykehjemsetaten tar påstander om overgrep mot våre eldre svært alvorlig. Etatens ansvar er å ivareta både pasienter og den ansatte på en best mulig måte. Etaten har tidligere beklaget at gjeldende prosedyrer ikke ble fulgt på avdelingen ved sykehjemmet. Sykehjemsetatens varslingsrutiner ble ikke fulgt i denne saken.

– Er dere fornøyd med hvordan dere har håndtert saken?

– Sykehjemsetaten har fulgt opp Stig Berntsen i tråd med reglene i arbeidsmiljøloven og IA-avtalen. For øvrig vises det til svaret ovenfor.

– Stig Berntsen har oppfattet at han ikke får jobben på Lindeberg omsorgssenter tilbake. Er det en korrekt oppfatning av saken?

– Sykehjemsetaten har ikke besluttet fremtidig arbeidssted for Stig Berntsen.

– Har Sykehjemsetaten endret rutinene ved overgrepsmistanke?

– Sykehjemsetaten startet arbeidet med å utarbeide prosedyrer for å håndtere overgrep mot pasienter sommeren 2011. I januar 2012 ble prosedyrene godkjent av etatsdirektør og vi startet prosessen med å innføre prosedyrene i sykehjemmene i Oslo, både private og kommunale. Det er satt i gang flere tiltak for å skape åpenhet og bevissthet om prosedyrene og tema.

Annonse
Annonse