JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rømmer fra dårlige sjefer

Nesten annenhver danske har sluttet i jobben på grunn av misnøye med ledelsen.

Det viser en undersøkelse analysebyrået Wilke har gjort på oppdrag fra Avisen.dk. 45 % av de spurte sier de har skiftet jobb en gang på grunn av misnøye med ledelsen. 15 % oppgir at dårlig forhold til ledelsen har fått dem til å skifte jobb flere ganger.

Arbeidspsykologen Anton Eg nikker gjenkjennende til resultatet:

- Ledelsen er en ekstremt viktig del av folks psykiske trivsel på arbeidsplassen. Dårlig ledelse får folk til å flykte, sier han i en kommentar til Avisen.dk.

Heller ikke arbeidsgiverforeningen Dansk Erhverv er overrasket over tallene, men lederen for HR- og arbeidsmiljøavdelingen, Birgitte Meisner Nielsen, mener det er sjelden misnøyen bare går en vei. Hun mener det oftere er snakk om uenighet om faglige spørsmål eller strategiske beslutning som får folk til å skifte jobb.

Meisner Nielsen mener også tallene viser at Danmark har et fleksibelt arbeidsliv der folk ikke er tvunget til å fortsette i jobber de mistrives i.

- Og det er bra, sier hun.

Annonse
Annonse