JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Rører ikke sykelønn

Høyre garanterer at det ikke blir kutt i sykelønnsordningen de neste fire årene.

Arbeiderpartiet har lenge etterlyst en slik avklaring fra partiet.

Sykelønnsnivået skal bestå, også med en borgerlig regjering, garanterer Torbjørn Røe Isaksen i Høyre overfor Klassekampen.

– Det har vært vår linje i åtte år, og det er i tråd med alle våre alternative budsjetter. Erna Solberg har vært krystallklar på dette, det samme har programkomiteens leder Bent Høie. Vi fortsetter dagens sykelønnsnivå dersom vi kommer i regjering, sier Isaksen.

– Les også: Advarer mot Høyres arbeidspolitikk

Han legger til at dette er å regne som en garanti.

I Høyres partiprogram heter det derimot at partiet vil «gå gjennom dagens velferdsordninger for å sikre at det lønner seg å jobbe». Arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) mener formuleringen i praksis er en åpning for å kutte i sykelønnsordningen. Isaksen mener på sin side at tausheten i partiprogrammet er å forstå som en freding av dagens sykelønnsnivå. Huitfeldt er likevel ikke tilfreds med svaret.

– Da forventer jeg at de programfester det og ikke har åpning for alle alternativer som i dag. Nå har de løst en intern uenighet i Høyre ved å ikke si noe om sykelønn, sier hun.

– Les også: Ber Høyre kutte sykelønn

Hun viser i tillegg til at Høyre har bedt Finansdepartementet svare på hvor mye det er å spare på sykelønnskutt.

– De hadde vel ikke vært så opptatt av det hvis de ikke hadde tenkt å kutte i den, sier Huitfeldt.

Ikke alle i Høyre stiller seg bak Isaksens garanti. På landsmøtet til våren kommer Oslo Høyre til å foreslå kutt på 30 prosent i sykelønnen, men Isaksen har ingen tro på at Oslo-politikerne vinner fram med forslaget. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse