JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skuffet, men fortsatt gifteklar

I sommer skulle Postkom feire bryllup med Forbundsalliansen. I stedet ble det kjærlighetssorg. I dag skal landsstyret snakke ut om sorgen. Men det er ikke sikkert sørgetida blir veldig lang.

may.berg@lomedia.no

For to uker siden besluttet Norsk Transportarbeiderforbunds forhandlingsdelegasjon seg for å trekke seg ut av Forbundsalliansen. Dagen etter fulgte Arbeidsmandsforbundet etter. Postkoms leder Odd Christian Øverland, som hadde klamret seg til håpet om å kunne fortsette prosessen med Arbeidsmandsforbundet og Industri Energi, måtte innse at løpet var kjørt.

Postkom var forsmådd for andre gang på åtte år. I 2005 var det Forbund1. Transportarbeiderforbundet var med også den gang.

For to uker siden var ikke Øverland veldig lysten på å fortsette jakten på alliansepartnere.

«Når du nettopp er forsmådd av kjæresten din, er ikke din nærmeste tanke å lete etter en ny. Nå får jeg gjøre opp status og finne ut om livet mitt er best som singel», sa en skuffet forbundsleder til FriFagbevegelse.no etter bruddet.

I går satt kretslederne og forbundsledelsen sammen og snakket ut om bruddet. Noen var skuffet over å se årevis med arbeid og engasjement bli utslettet. Andre filosoferte over mulighetene for å fortsette samarbeidet lokalt med sine nye forbundsfeller. Atter andre snakket om de ikke riktig så gode forbundsfellene som de godt kan klare seg uten. Ingen nevnt, ingen glemt.

Men det kan være vanskelig å gi slipp for den som blir forsmådd.

«Det må da være en liten spire som står igjen, alt kan da ikke være dødt?», som en litt fortvilet, men fortsatt kamplysten kretsleder i Midt-Norge, Tove Brekke, uttrykte det. Hun vil ha Postkom ut i ekteskapsmarkedet igjen, når sommeren er overstått.

Det er litt tidlig for noen. Anne Åsheim, leder for Vestlandet krets, synes at Postkom må finne seg selv som singel først.

Deretter tok ekteskaps- og kjærlighetsmetaforene helt av.

Heidi Skurves råd til Postkom, som til andre nyskilte, er: «La nå dyna i hvert fall bli kald først».

«Vi får lufte den dyna jævlig fort. Og så må vi begynne å se rundt», repliserte Ingeborg Sætre.

Store og små forbund, ingen utelukkes som framtidige alliansepartnere. Unntatt ett forbund – Norsk Transportarbeiderforbund. Gifteklare Postkom synes de har litt for vanskelig for å forplikte seg.

Postkom har vært den mest giftesyke av partnerne i Forbundsalliansen. Ikke så rart, for mens de tre andre kan glede seg over medlemsvekst, har Postkom mistet to tredjedeler av medlemsmassen forbundet hadde på begynnelsen av 90-tallet. Og det er ingenting som tilsier at det stopper her. Postkom møter de samme utfordringene i dag som da Forbund1-prosjektet ble lansert for omtrent ti år siden.

Så det er bare å pynte brura igjen. For hvert år som går, synker medlemstallet. Og jo færre medlemmer hun har å slå i bordet med, jo mindre innflytelse når ekteskapskontrakten skal skrives.

Kontaktannonsen er herved postet: Forbund litt over sin beste alder, men med god økonomi og pen framferd er ledig på markedet. Noen som er interessert?

Annonse

Flere saker

Annonse