JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Protest mot A-pressen

Avishuset til Arbeidets Rett på Røros skal selges og trykkeriet legges ned. Fellesforbundet og LO på Røros protesterer kraftig mot A-pressens nedleggingsplaner. LO er en av hovedaksjonærene i A-pressen.

A-pressens planer innebærer at Røros kan miste ti stillinger. I første omgang går sentraliseringsplanene utover tre trykkere, fire pakkere og to grafikere. På noe lenger sikt vil også andre stillinger forsvinne.

– En skam for A-pressen

– Det er en skam, det A-pressen her gjør med et trykkeri som går med store overskudd, og har en 140 års historie bak seg, tordner Erling Weydahl, leder av Grafisk Fagforening Midt-Norge.

– LO eier 45 prosent av A-pressen, og må komme på banen, slik at det kan finnes gode løsninger for ansatte på trykkeriet, mener han.

Ikke styrebehandlet

LO på Røros og Fellesforbundets Grafiske Fagforening Midt-Norge har, sammen med den grafiske klubben i Arbeidets Rett, tatt initiativ til en fanemarkering foran avishuset - torsdag 10. september kl 12. Kravet til A-pressen er at avishuset ikke selges, og at eierne og konsernledelsen "tar ansvar for å bevare trykkeriet og arbeidsplasser på Røros", slik det står i flyvebladet.

Samme dag skal representanter fra A-pressens ledelse møte de ansatte i Arbeidets Rett. Salgs- og nedleggingsplanene er ennå ikke styrebehandlet, understreker Erling Weydahl.

– A-pressen - grådige eiere

– Vi har fortsatt håp om at A-pressen tenker seg om, sier Weydahl som iriiterer seg kraftig over det han kaller grådige eiere.

– I mange år har de ansatte i Arbeidets Rett sendt mange millioner til A-pressen. De har krevd at noen av disse millionene skulle brukes til nødvendige investeringer i maskiner, uten å bli hørt. Hadde noe av overskuddet blitt brukt til nødvendige oppdateringer, hadde vi ikke vært i den situasjonen vi er i nå, understreker fagforeningslederen.

– Nå ser vi at ledelsen i A-pressen kun ser på kortsiktig gevinst ved at de nå vil legge ned trykkeriet, sier Weydahl til magasinett.org.

Annonse
Annonse