JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Forskerne går mot høyre

Etter åtte år med makten i Kunnskapsdepartementet synker SV-sympatien blant Forskerforbundets medlemmer. De går mot Høyre.

Alle de tre regjeringspartiene har en nedgang i oppslutning blant forskere. På venstresida er det bare Rødt som har en liten framgang i denne gruppen. Høyre har størst framgang, deretter Venstre.

Det framgår av Forskerforbundets velgerundersøkelse, der nær 7.000 av Forskerforbundets 18.000 medlemmer har svart på hvilket parti de stemte på ved forrige valg – og hvilket de ville ha stemt på dersom det var valg i dag. I tillegg er de spurt om betydningen av forsknings- og utdanningspolitikk for sitt partivalg og hva de synes om regjeringens politikk på området.

– Les Velgerflukt blant forskere (Forskerforum)

Annonse
Annonse