JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Advarer kvinner mot deltidsarbeid

Norske kvinner må tenke gjennom hva de forsaker hvis de velger å gå hjemme eller jobbe deltid.

Det sier likestillingsminister Inga Marte Thorkildsen (SV).

Hun sier til Aftenposten at likestilling går gjennom selvstendig inntekt.

– Jeg etterlyser at man er ærlig om hva kvinner forsaker, dersom de velger å gå hjemme istedenfor å arbeide. Det er en grunn til at det er et sterkt arbeidsfokus i vårt samfunn. Det er fordi det er noen kvinner som opp gjennom historien har gjort seg noen dyrekjøpte erfaringer, sier Thorkildsen.

Hun peker på alle ordningene som er tilknyttet arbeid, og makten og statusen som følger med det å stå i arbeid.

– Samfunn som har lagt vekt på at kvinner skal være hjemme, er systematisk mindre likestilt enn andre, og der har kvinnene mye mindre valgfrihet. Lik det eller ikke: Valgfrihet er knyttet til økonomi, sier likestillingsministeren.

Hun peker dessuten på at forskning viser at deltidsarbeid ikke nødvendigvis gjør livet enklere for kvinnene, snarere tvert imot.

Høyres Linda Hofstad Helleland er sjokkert over uttalelsene og sier det er et forferdelig signal til mødrene.

– Det er kvinnedag og jubileumsår for kvinnelig stemmerett i et av verdens mest likestilte land. Men fra likestillingsministeren kommer det et hjertesukk, sier hun. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse