JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tar ikke seieren for gitt

Fellesforbundet blir jokeren valget av ny LO-leder mener lederen for LO Stat.

– Solbakken ligger ikke bare et hestehode foran Gerd Kristiansen, men en hel hestelengde. Det er signalene jeg har fått etter å ha snakket med en del folk, sa HK-leder Sture Arntzen i går.

Solbakkens fremste støttespillere tar likevel ikke seieren for gitt.

– Lederspørsmålet blir ikke avgjort før kongressens siste dag, sier lederen for LO Stat, Tone Rønoldtangen, i en kommentar til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Jokeren blir Fellesforbundet, mener hun.

Rønoldtangen har aldri lagt skjul på sin støtte til Tor-Arne Solbakken, som har bakgrunn fra Tjenestemannslaget, det største LO-forbundet i statssektoren. Hun understreker likevel at hun tror begge de aktuelle kandidatene, Gerd Kristiansen og Tor-Arne Solbakken, kan bli gode LO-ledere.

- Men jeg mener Solbakken har en bredere bakgrunn enn Kristiansen. Han har erfaring fra det private næringslivet, fra offentlig sektor og har etter hvert satt seg godt inn i den private sektoren, framholder Rønoldtangen.

Også lederen i Norsk Tjenestemannslag, John Leirvaag, er forsiktig i sin kommentar til Arntzens utspill.

– Jeg har ingen forutsetning for å mene det samme som Arntzen. Jeg tror ikke dette spørsmålet blir avgjort før valgkomiteen starter sitt arbeid på kongressen. Det er tradisjon i LO for at det er der diskusjonen hører hjemme. Og denne gang er det mange verv som skal fylles, sier Leirvaag tilk ANB.

Annonse

Flere saker

Annonse