JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Politifolk trives på jobb

Ni av ti ansatte i politiet trives på arbeidsplassen.

Samtidig mener de ansatte at det finnes klare områder for forbedring, viser politiets medarbeiderundersøkelse for 2013.

Politidirektør Odd Reidar Humlegård gleder seg over at så mange trives.

– Vi har stolte medarbeidere, og jeg er glad for deres ambisjoner og vilje til å oppfylle politiets samfunnsoppdrag, som er å forebygge og bekjempe kriminalitet, sier Humlegård.

– Les også: Frp sier nei til politihijab

Samtidig kommer det fram at det finnes potensial for forbedring. Forbedringspunktene er knyttet til opplæring, tilgang til informasjon og verktøy, samt nærmeste leder og utviklingsmuligheter. Medarbeidersamtaler, med tiltak, oppfølging og evaluering, blir trukket fram som den viktigste enkeltfaktoren for å bedre jobbtilfredsheten blant de ansatte.

På en skala fra 1 til 5 havner jobbtilfredshet mellom 4,0 og 4,6. Ansatte i Salten politidistrikt trives best her i landet (4,6), tett fulgt av kolleger i Rogaland, Haugaland og Sunnhordland, Follo, Søndre Buskerud samt Politihøgskolen (alle 4.5).

– Les også: Politidirektoratet støtter våpenkrav

Ansatte i Økokrim havner på 4,4 på skalaen. Kripos-ansatte følger like bak med 4,3, som er samme plassering som ansatte i Oslo politidistrikt havner på. De minst tilfredse jobber i Sunnmøre politidistrikt (4,1) og Midre Hålogaland (4,0), samt Politidirektoratet (4,1) og Politiets utlendingsenhet (4,1).

Ansatte i Utrykningspolitiet har ikke deltatt i undersøkelsen. Det blir i april gjennomført en egen undersøkelse for UP. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse