JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

ISS anga illegale ansatte

I ni måneder brukte danske ISS illegale arbeidere til rengjøring i London. Da de organiserte seg i en fagforening, ble de meldt til politiet av ISS og utvist, skriver nettavisen avisen.dk. Vi fulgte bare loven, sier ISS-ledelsen.

Det danske servicekonsernet ISS som også er en stor aktør i Norge, har havnet i poltisk stormvær i England. Ifølge den nystartede nettavisen www.avisen.dk har ISS brukt illegal arbeidskraft til rengjøring ved et universitet i London.

Det skjedde til tross for at engelsk lov pålegger arbeidsgiverne å undersøke at de ansatte har gyldig oppholds- og arbeidstillatelse. Arbeidsgiverne kan imidlertid gå fri for store bøter hvis de samarbeider med utlendingsmyndighetene i etterkant, skriver nettavisen videre.

Utnytter illegale innvandrere

Men først da de ni ansatte meldte seg inn i en fagforening, sammen med deres arbeidskolleger, ble de meldt til de britiske utlendingsmyndigheter. Fem ble sendt ut av landet i løpet av få dager. De øvrige sitter i varetekt og venter på utvisning, skriver avisen.dk videre.

ISS`behandling av de ansatte har vakt stor oppmerksomhet i England hvor 23 parlamentsmedlemmer kritiserer det dansk-baserte konsernet for å utnytte illegale innvandrere.

Stormet et pålagt møte

De ni ansatte fra Latinamerika hadde, som de første ISS-ansatte på flere London-universiteter dannet en fagforening. Det tok ni måneder før ISS-ledelsen "godkjente" fagforeningen. 12. juni, bare fem dager etter at avtalen var inngått, ble et møte for rengjøringspersonalet, som ISS-ledelsen selv hadde innkallt til, stormet av britisk utlendingspoliti, påpeker den danske nettavisen.

Holdt igjen lønna

Alle de ansattes papirer ble sjekket, ni arrestert og fem av dem utvist i løpet av kort tid. Arbeidsinnvandrerne fikk ikke lov til å bruke advokat, forteller en av de illegale fra sitt hjemland, Kolumbia. Hun forteller også at ISS har holdt igjen lønna, ifølge www.avisen.dk.

Annonse
Annonse