JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kjemper for treforedling

Senterpartiets Anne Tingelstad Wøien krever statlig medvirkning for å redde norsk treforedlingsindustri.

kjell.werner@anb.no

– Jeg forventer at regjeringen bidrar med nødvendig kapital eller garantier slik at virksomheten på Tofte kan fortsette, sier stortingsrepresentant Anne Tingelstad Wøien til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Hun tok opp saken under Senterpartiets landsmøte på Loen fredag. Også mange andre delegater var bekymret for det samme.

Det jobbes

– Vi sitter ikke med hendene i fanget, svarte Sp-leder Liv Signe Navarsete og antydet at det kan komme gode nyheter fra regjeringens side.

– Men det trengs omstilling i denne bransjen. Vi kan ikke produsere for et marked som forsvinner, sa Sp-lederen og la til at det skjer spennende ting i så måte på Borregaard i Sarpsborg.

Anne Tingelstad Wøien har merket seg at næringsminister Trond Giske legger 640 millioner kroner på bordet for at fiskeforprodusenten Cermaq kan styrke den strategiske posisjonen og få sikrere tilgang på råvarer.

– Selv om situasjonen ikke er helt parallell, så forventer jeg at staten nå viser samme vilje til å stille kapital til rådighet slik at norsk treforedling kan reddes, sier Tingelstad Wøien.

Hele industrien

– Dette gjelder mer enn bare Tofte som fabrikk. Det handler om hele treforedlingsindustrien og skogbruket. Nå kan det bli ulønnsomt for mange skogeiere å hogge skog. Da blir det igjen ulønnsomt for entreprenørene, og tømmerkjørerne får enda mindre å gjøre og må ofte kjøre mye lengre, sier Tingelstad Wøien.

– Les også: Ap-støtte til oppkjøp av Tofte-fabrikken

– Jeg innrømmer at vi som politikere skulle ha våknet tidligere. Samtidig er det er utfordring for næringen. Vi må ha bedre evne til omstilling. Jeg er alvorlig bekymret for skogbrukets framtid i Norge. Dette gjelder også sagbrukene. De skjærer jo plank, men får ikke lenger avsetning for slip og flis, sier Sp-representanten fra Oppland. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse