JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Må jobbe smartere

Torbjørn Røe Isaksen (H) benekter at en blå regjering vil fjerne fagforeningenes «vetorett», men vil gi Arbeidstilsynet den samme muligheten.

Når Høyre etter alt å dømme kommer i regjering med Erna Solberg som statsminister, må flere sykepleiere og hjelpepleiere belage seg på å jobbe lengre skift. Det uttalte hun til sitt eget sentralstyre før påske. Og at det vil gå på bekostning av fagforeningenes vetorett.

– Les også: Turnusforslag kan være ulovlig

Høyres arbeidspolitiske fraksjonsleder, Torbjørn Røe Isaksen, benekter at partiet vil fjerne fagforeningens vetorett, men vil i stedet gi Arbeidstilsynet den samme muligheten.

– Vi vil ha flere forsøk med alternativ turnus, men det forutsetter lokal enighet., sier Røe Isaksen.

– Vi skal ikke nødvendigvis jobbe mer, men vi må jobbe smartere. Sykefraværet går ned, trivselen går opp og brukerne er mer fornøyd. Likevel snakker Arbeiderpartiet nesten alltid forsøkene ned, hevder Røe Isaksen.

– Mange ansatte ser at litt mer fleksibilitet er et stort gode i hverdagen. Jeg kan ikke forstå hvorfor Ap ikke vil lytte på det øret, sier han. Røe Isaksen mener Arbeiderpartiet ved hver eneste korsvei viser at de ikke hører på ansatte som faktisk har gjennomført alternative turnuser.

– Les også: Frp demper seg – LO tviler

Anette Trettebergstuen (Ap) mener dagens avtaler åpner for alternativ turnuser, men mener at det er viktig å ha arbeidstider som gir trygghet i hverdagen.

– Høyre påstår at det ikke er mulig å gjøre avtaler om å levere sent, hente tidlig og så jobbe etter at barna har lagt seg. Det er feil. Dette er mulig i dag og brukes mange steder. Dette er en god mulighet som vi er for. Så Røe Isaksen kan slutte å prøve å fremstille det annerledes. De reelle forskjellene mellom Arbeiderpartiet og Høyre og Frp er at mens de ønsker å gi mer makt, under dekknavnet fleksibilitet, til arbeidsgiverne, vil vi gi den til arbeidstakerne, sier Trettebergstuen.

– For de fleste i arbeidslivet er det ikke mulig å styre hvor, når og hvordan arbeidsoppgavene utføres. For dem er det viktig å ha arbeidstider som gir deg trygghet for at du rekker å hente i barnehagen før den stenger. Arbeiderpartiet vil ikke frata dem den tryggheten, mener Aps arbeidspolitiske talsperson. (ANB)

Annonse
Annonse