JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Venstre-topp uenig med partiledelsen

Det kan virke som Venstre ikke har kjent konsekvensene av partiets standpunkt mot nettolønnsordningen. Det sa Trine Noodt, førstekandidat for Venstre i Finnmark på Sjømannsforbundets regionkonferanse i Alta.

roy.ervin.solstad@lomedia.no

Venstre er som kjent det eneste partiet på Stortinget som ikke vil ha noen form for nettolønnsordning for sjøfolk. Senest under budsjettdebatten på Stortinget i desember sa partiets stortingsrepresentant, Borghild Tenden at det ikke var statens oppgave å gjøre rederne rikere.

Må se på nettolønn

I forslaget til partiprogram som skal behandles på Venstres landsmøte på Fornebu som starter i morgen, er ikke nettolønn nevnt med et ord. Skal man tro Trine Noodt, partiets førstekandidat fra landets nordligste fylke, burde Venstre se på nettolønnsordningen med nye øyne. Noodt fikk nemlig kjørt seg på Sjømannsforbundets regionkonferanse i Alta i går. På spørsmål fra Maritim Logg om det var noe poeng i å satse på maritim utdanning, slik partiet skriver i forslaget til partiprogram, når man samtidig vil fjerne hele nettolønnsordningen var Noodt svært spak i sitt svar.

- Maritim utdanning vil være viktig uansett hva som skjer med nettolønnsordningen, men vi må se nærmere på virkningen av å fjerne den, sa Noodt.

- Betyr det at Venstre ikke har kjent virkningene av å fjerne ordningen før man har tatt sitt standpunkt?

- Det kan høres slik ut, bekreftet Trine Noodt.

Det har vært anslått at det å kutte ut nettolønnsordningen vil redusere antall norske arbeidsplasser til sjøs med nesten 20 prosent,

Tar med signalene

Hun lovte samtidig at den – for henne – nye informasjonen om nettolønnsordningens virkninger, vil bli tatt med videre.

- Disse signalene tar jeg med meg til landsmøtet i helgen, og jeg kommer til å diskutere det med andre på landsmøtet. Vi er nødt til å se på virkningene av å fjerne nettolønnsordningen, sier Trine Noodt.

Annonse

Flere saker

Annonse