JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil kutte sykelønn og rentefradrag

Unge Venstre-lederen mener Ap og Høyres oljepengebruk er uansvarlig høy og vil stramme inn handlingsregelen, kutte i sykelønn og rentefradraget.

Rotevatn sier til Dagens Næringsliv at han tror han kan få landsmøtet i Venstre, som starter fredag, med på å stramme inn handlingsregelen. Rotevatn vil følge sentralbanksjef Øystein Olsen og SSB-sjef Hans Henrik Scheels anbefaling om å redusere pengebruken fra 4 til 3 prosent.

– Hvis vi beholder dagens nivå på velferdstjenesten og jobber like mye som i dag, får vi et underskudd i 2060 på 140 milliarder. Det finnes ikke en kjeft som mener dette er bærekraftig, men ingen snakker om det, og ingen går til valg på å gjøre noe med det, sier Rotevatn.

Tallene Rotevatn viser til, er hentet fra Perspektivmeldingen som regjeringen la fram i vinter.

Når det gjelder sykelønn mener Rotevatn at vi ikke lenger kan ha det slik at vi skal tjene like mye når vi er borte fra jobb.

– Grunnen til at sykelønna er som den er, er alliansen mellom NHO og LO. Når de er enige om noe, skjer det ingenting, sier han til Dagens Næringsliv.

– Vi kan heller ikke fortsette å gi 40 milliarder i skattesubsidier gjennom rentefradraget til boligeiere hvert år, sier Unge Venstre-lederen.

Forslagene fra Unge Venstre er avvist av landsstyret i Venstre, men ungdomsorganisasjonen opprettholder likevel forslagene. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse