JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statsråder boikotter Ryanair

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) dro på påskeferie med Ryanair, men sier han ikke vil reise med selskapet igjen.

Det samme lover statsministeren og fem andre statsråder.

– Det stemmer at jeg reiste med Ryanair på påskeferie med familien i år. Etter det som nå har kommet fram om arbeidsforholdene i selskapet, er jeg glad for at Samferdselsdepartementet og Luftfartstilsynet tar tak i saken, sier utenriksministeren til Klassekampen.

Onsdag sa statsminister Jens Stoltenberg (Ap) fra Stortingets talerstol at han aldri har fløyet med selskapet og at han heller aldri kommer til å gjøre det.

– Les også: Oljefondet satser på Ryanair

Ryanair beskyldes for å operere med «slavekontrakter» for sine ansatte, og saksøkes nå av en tidligere kabinansatt på Rygge.

– Så lenge de meget alvorlige spørsmålene som nå stilles om arbeidsforholdene i Ryanair er uavklarte, vil jeg nok ikke fly med dem. Lov og rett skal gjelde i norsk arbeidsliv, sier utenriksministeren.

Også justisminister Grete Faremo har fløyet med Ryanair.

– Les også: Tilsyn med Ryanair

– Privat er det mer enn ti år siden jeg fløy en eller to ganger med dem. Jeg ser ikke for meg at det er aktuelt å bruke selskapet i tida framover, sier Faremo.

Andre statsråder som har reist med Ryanair er fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap) og de tre SV-statsrådene Heikki Eidsvoll Holmås, Bård Vegar Solhjell og Kristin Halvorsen. De forteller alle til Klassekampen at de har bestemt seg for ikke å bruke flyselskapet framover. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse