JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ikke ha Roar Flåthen

Et mindretall av valgkomiteen i Kongsberg Gruppen vil ikke ha LO-leder Roar Flåthen i styret.

Flåthen ble valgt inn som vara til styret i fjor. Nå ønsker flertallet i valgkomiteen, bestående av Sverre J. Valvik (leder) og Knut Utvik, at Flåthen skal bli fast medlem på generalforsamlingen 3. mai.

Mindretallet, det vil si Alexandra Morris, vil ikke ha Flåthen.

– Flåthens kompetanse og erfaring samsvarer i begrenset grad med den kompetanseprofil en samlet valgkomité utarbeidet for nye styremedlemmer, sier Morris til Laagendalsposten.

– Les også: – Én millimeter fra brudd

Morris innstiller på at valgkomiteen arbeider videre med sikte på å fremme forslag til ny styrekandidat som har de kvalifikasjoner som ble etterspurt under samtalene.

Valgkomiteen vil innstille på at styreleder Finn Jebsen skal gjenvelges. Gjenvalg foreslås også på Anne-Lise Aukner og Irene Waage Basili.

Samtidig går to styremedlemmer med lang fartstid ut av styret, Ferd-direktør John Giverholt og meglernestor Erik Must. Giverholt sier til e24 at det er helt naturlige årsaker til at han har varslet at han vil ut av styret i selskapet.

– Jeg synes åtte år er en anselig tid. Det henger også sammen med at jeg har fått en ny jobb, og dermed har jeg mindre tid, sier han.

– Les også: Vil rekruttere bredere

Han ønsker ikke å kommentere spørsmål knyttet til næringsministerens arbeid for å få LO-lederen inn i styret. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse