JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Passerte milliarden

For første gang i historien har LOs streikefond passert 1 milliard kroner.

LO-leder Roar Flåthen mener det er viktig å signalisere at forbundet har økonomi til en langvarig konflikt.

– Vi er ikke ute etter konflikt, men det er alltid viktig for fagbevegelsen å ha god økonomi, og det er viktig å vise omverdenen at vi kan ta en langvarig konflikt hvis det skulle bli nødvendig, sier den avtroppende LO–lederen til VG.

På LO-kongressen i mai legger likevel organisasjonen fram et regnskap med et driftsunderskudd på 49 millioner kroner.

– Det skyldes blant annet at vi bidro med 30 millioner kroner i ny stiftelseskapital til Fafo. Og så betalte vi ut 33 millioner kroner til forbund som var i streik, forklarer han.

– Les også: Flåthens siste

Selv om driften gikk i minus, ble årsresultatet til LO i fjor på 342 millioner kroner i pluss etter et ekstraordinært utbytte fra Amedia. Landsorganisasjonen har en egenkapital på 2,7 milliarder kroner og 1,7 milliarder kroner på bok i tillegg til streikefondet. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse