JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tajik og Huitfeldt i trekantdrama

Hadia Tajiks støttespillere jobber hardt for å få det politiske stjerneskuddet inn i Ap-toppen.

Støttespillerne vil ha Tajik inn – om nødvendig på bekostning av Anniken Huitfeldt.

Samtidig har fylkene på Vestlandet fremmet krav om at Else-May Botten (39) får en plass i sentralstyret. Det som synes helt sikkert, er at det ikke er plass til alle tre.

Derfor pågår det nå en hektisk innspurt i valgkomiteen i forkant av landsmøtet i Arbeiderpartiet som åpner torsdag, ifølge Aftenposten. Hadia Tajik kan komme til å tvinge seg inn i partiets sentralstyre bakveien, ved å skvise ut Anniken Huitfeldt som leder for partiets kvinnepolitiske utvalg, et verv hvor styreplass følger med.

– Les også: Skal øke barns leselyst

Det skjer i så fall mot Huitfeldts uttalte ønske om å fortsette som leder for Ap-kvinnene.

– Jeg har sagt at jeg gjerne fortsetter, og venter spent på valgkomiteen, sier Huitfeldt, som er lite lysten på å kommentere saken ytterligere.

Et annet moment som kompliserer saken ytterligere, er Oslo-dominansen i sentralstyret. Om Hadia Tajik får en plass, vil hun være den femte Oslo-representanten rundt styrebordet. Hvis hun derimot kommer inn i styret i kraft av kvinnepolitisk leder, vil den saken trolig bli stilt i noe mildere lys.

Valgkomiteens leder, Martin Kolberg, forsøker å avdramatisere situasjonen.

– Vi er ikke helt ferdig, men det er ingenting politisk pikant knyttet til dette, insisterer Kolberg overfor Aftenposten. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse