JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Ungdom, engasjer dere!

Hvorfor være negativ når man kan være positiv? Hvorfor bygge ned når man kan bygge opp?

erlend.angelo@lomedia.no

has@lomedia.no

Det var litt av budskapet fra Ola Harald Svenning da han skulle sette fart i Fellesforbundets sentrale ungdomskonferanse fredag.

«Å engasjere» var programposten Svenning innledet under – og trønderen ga seg ikke før hele forsamlingen hadde vært gjennom både sang, eventyrfortellinger og latter.

Finn din hjertesak

Men det var ikke bare lek og moro; temaet var seriøst i seg selv.

Og Svenning, for øvrig leder av Fagforbundets Ungdom, var spesielt opptatt av at alle må finne hver sin kampsak.

– Alle kan ikke være opptatt av alt sammen, vi er jo ikke det, sa Svenning til de rundt 80 delegatene som utgjør årets sentrale ungdomskonferanse i Fellesforbundet.

– Finn din hjertesak, din kampsak. Din sak er utrolig viktig, for den er viktig for deg. Så uansett hva andre sier; din stemme, din sak teller – men husk samtidig at vi må la hverandre være forskjellige, ha sin sak, sa Svenning.

Braveheart

Svenning brukte Mel Gibson-klassikeren «Braveheart», om den skotske frihetskjemperen William Wallce, til inspirasjon.

– Det viser bare hvor mye én person kan utrette. Vi er ikke alle William Wallace, men alle her har evnen og innflytelse til å forandre. Fellesforbundets ungdom er mektige, med innflytelse i det norske samfunn. Dere blir hørt utenfor disse fire vegger, den sjansen må dere gripe, understreket Fagforbundet-ungdommen.

Mange ferske fjes

De fleste av de 80 delegatene var førstegangsreisende til den sentrale ungdomskonferansen i Fellesforbundet. Bjørn Sigurd Svingen, dagens leder for ungdommene i Fellesforbundet, gledet seg over rekrutteringen.

– Det er godt å se så mange nye fjes, og samtidig har vi en del rutinerte folk i salen. En fin blanding, sa ungdomslederen.

Som fikk se at flere av delegatene etter hvert våget seg opp på talerstolen.

– Det er mange unge som aldri har hørt om Fellesforbundet, det gjelder også bedrifter med tariffavtale. Så det er en del tillitsvalgte der ute som glemmer de unge, sa Julie Wilhelmsen, ungdomsleder i avdeling 74, Nord-Hålogaland og rørlegger av yrket.

Bygg opp om hverandre

Det var flere som tok ordet og fortalte om hvor vanskelig ungdomsarbeid kan være i det daglige, og etterspurte råd og hjelp for å få flere til å bidra.

– Ha trua! Og ikke minst; bygg opp hverandre. Vær positiv; det smitter og skaper engasjement, var rådet Svenning ga de unge.

Annonse
Annonse