JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Mistet grønnfargen

Venstre-leder Trine Skei Grande er skuffet over vedtaket i Ap-landsmøtet søndag.

Aps landsmøte er overhodet ikke opptatt av klima- og miljøspørsmål og har bekreftet partiet som et mørkerødt parti der den klassiske kraftsosialismen har et klart flertall, mener Venstre-leder Trine Skei Grande.

Hun er skuffet over vedtaket i Ap-landsmøtet søndag som åpner for å sette i gang en konsekvensutredning av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

– Dette forsterker hovedinntrykket at Arbeiderpartiets landsmøte overhodet ikke er opptatt av klima- og miljøspørsmål. Alle andre hensyn er viktigere, sier Grande.

Hun er spesielt skuffet over at Aps landsmøte setter til side alle relevante fagmiljøers konklusjon om at oljeaktivitet i de sårbare områdene er risikofylt.

– Det at Ap nå åpner for at oljeboring skal skje i et av verdens viktigste gyteområder for fisk og et av verdens flotteste og mest sårbare naturområder, er både veldig kortsiktig og veldig umoderne, sier Skei Grande. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse