JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Uverdig behandling

Geir Lippestad kritiserte behandlingen av romfolk i Oslo.

– Hva hadde det gjort med oss som samfunn dersom vi en iskald vintermorgen hadde funnet 40 ihjelfrossede mennesker under Sinsenkrysset, spurte advokat Geir Lippestad Ap-landsmøtet søndag.

Lippestad er landskjent som forsvareren til terrordømte Anders Behring Breivik. Han er også - blant annet - leder av Nordstrand Arbeiderpartilag.

Uverdig

Lippestad gikk til angrep på behandlingen av romfolket i hovedstaden, da han mot slutten av helgens Ap-landsmøtet fikk en invitasjon til å snakke til forsamlingen om verdier.

– Vi har kunnet lese i avisen om romfolket som i vinter har bodd under Sinsenkrysset i pappesker. Hva hadde det gjort med oss som samfunn, om vi en kald vintermorgen, hadde funnet 40 ihjelfrossede mennesker under Sinsenkrysset. Hvordan skulle vi ha kunnet snakke med våre barn om menneskeverd og likhet etter en slik hendelse? spurte Lippestad retorisk.

Krevende forskjeller

Lippestad viste til sin egen familie da han påpekte at forskjeller er utfordrende.

– Jeg kommer fra en familie der vi er veldig forskjellige, der noen har som mål å bli norgesmester og andre har som mål å leve et år til. Det er utfordrende og krevende, sa han.

Svaret er å la likhet, frihet og rettferdighet være viktige rettesnorer for praktisk politikk og styring av landet, konkluderte han.

Roste AUF

Terroristforsvareren roste myndighetene, mediene og ikke minst AUF-erne for hvordan det ble reagert etter terrorhandlingene 22. juli.

– Da så vi hvordan sinne og intoleranse ble forvandlet til toleranse. Ikke for handlingene, selvfølgelig, men hvordan vi skulle reagere på handlingene. Vi hadde ledere som tydelig fokuserte på verdier som rettssikkerhet, en presse som gjorde det samme, og mest imponerende av alt: de som hadde opplevd terrorhandlingene, og som gikk ut og sa at vi skal møte terror med demokrati, sa Lippestad.

– Det førte til at en hel verden kikket til Norge og hvordan vi reagerte, sa han. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse