JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

EØS-uenighet i Frp

Siv Jensen er tilhenger av EØS-avtalen, men møter motbør internt i Frp.

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen slår fast at Frp er tilhenger av EØS-avtalen, men flere av partiets fylkesledere kan gå inn for å gjøre endringer i avtalen, skriver Nationen.

Partiet skal på landsmøtet neste måned diskutere EØS-avtalen. I en kronikk i Nationen skriver Jensen at Frp er tilhenger av EØS-avtalen. Men blant de 17 fylkeslederne som avisen har snakket med, er det sju politikere som sier at de vil diskutere endringer med tanke på reforhandling.

Åtte fylkesledere stiller seg på Jensens side og sier de vil verne om avtalen. To fylkesledere er usikre på hvordan de vil stille seg til spørsmålet. Flere er usikre på hva resten av representantene fra eget fylke mener om saken, viser Nationens ringerunde.

– Les også: Nå har Siv og Carl I. skværet opp

Blant annet er det motstand mot EØS-avtalen i Østfold. Stortingsrepresentant Ulf Leirstein var for avtalen da den ble inngått, men nå er han ivrig motstander. Motstanden finnes også i partiet og den har økt de siste årene, mener han.

Olaf Nils Diserud i Oppland Frp vil diskutere bedringer av avtalen, men i motsetning til Leirstein vil han ikke si den opp.

Leirstein møter også motstand fra kolleger i Sør-Trøndelag, Oslo, Nordland og Hordaland.

– Jeg er veldig imot å røre EØS-avtalen. Avtalen vi har er så bra, og vi ble med på en så billig måte. Vi må erkjenne at vi bor i lille Norge og ikke har sjanse til å presse fram en bedre avtale i dag, sier Roy Angelvik i Sør-Trøndelag Frp. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse