JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Åpner for EØS-reforhandling

Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg bekrefter at partiet på landsmøtet vil vurdere reforhandling av deler av EØS-avtalen og Schengen-avtalen.

Det er ulike meninger om EU, EØS og ikke minst Schengen i Frp, slår han fast. Det er imidlertid lite sannsynlig at partiet vil gå inn for å ta Norge ut av EØS-avtalen og Schengen-avtalen, slik et mindretall i partiets landsstyre har foreslått, men partiet kan gå inn for delvis reforhandling av avtalene, skriver Nationen.

– Vi snakker ikke om å endre hele EØS-avtalen eller hele Schengen-avtalen, men om deler av avtalene. Vi mener det er fullt mulig å reforhandle og stramme til, sier Sandberg.

Han sier at det i hovedsak handler om å stoppe det han kaller trygdeflyktninger og fri flyt av kriminelle.

– Det å stoppe trygdeflyktninger og fri flyt av kriminelle er av stor interesse blant tillitsvalgte i Frp. Derfor skal temaet også opp på landsmøtet vårt, sier Sandberg.

– Les også: EØS-uenighet i Frp

Høyre, som kan bli regjeringspartner med Frp etter valget, har på sin side slått fast at det ikke kommer på tale å reforhandle avtalene. Det Frp skisserer som problemstillinger kan man diskutere uten å røre avtalene, mener Høyres europapolitiske talsperson Nikolai Astrup.

– Sandberg tar opp viktige problemstillinger, men bommer når det gjelder å finne løsninger, sier Astrup.

I en kronikk i Nationen mandag skrev Frp-leder Siv Jensen at partiet er tilhenger av EØS-avtalen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse