JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Til romangrep på regjeringen

Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland kritiserer norske myndigheter for ikke å tørre å ta tak i romfolkets utfordringer.

Jagland, som tidligere har vært statsminister for Arbeiderpartiet, mener statsminister Jens Stoltenberg (Ap) ikke uttaler seg om romfolk fordi han ikke vet hva som skal gjøres. Myndighetene tør ikke ta tak i utfordringene, mener Jagland.

– Frykt styrer norsk politikk i romspørsmålet. Frykt for at Norge skal oversvømmes av rom hvis vi gjør noe for dem. Derfor kvier man seg for å sette i gang tiltak, sier Jagland til Aftenposten.

Norske myndigheter kan ikke se på at så mange lever under så elendige forhold som romfolk gjør i dag, mener Jagland. Han utfordrer myndighetene til å gjøre noe med saken.

– Man kan ikke være regelryttere og se på dem som turister som man ikke har ansvar for. Man kan ikke la seg styre av frykt for at det skal komme mange flere, sier Jagland.

– Les også: – Uverdig behandling

Stoltenberg har i rundt en uke ikke vært tilgjengelig for kommentar overfor Aftenposten til denne saken. Nettopp det illustrerer dilemmaet, mener Jagland.

– Det må bety at myndighetene ikke vet hva de skal gjøre med romproblemet i Norge. Det er ikke slik at problemet kommer til å forsvinne. Det må gjøres konkrete tiltak, sier han.

Statssekretær Pål K. Lønseth (Ap) i Justisdepartementet opplyser at regjeringen jobber med saken.

– Vi kommer til å gjøre noe. Vi kommer snart med vårt forslag og vår tiltakspakke, sier han. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse