JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flere kandidater til LO-ledelsen

Musikernes Fellesorganisasjon (MFO) lanserer to kandidater til LO-ledelsen.

torgny.hasaas@lomedia.no

Forbundsleder René Rasmussen har tidligere uttalt seg til Frifagbevegelse og bedt om at det gis plass i LO-ledelsen til en med høy utdannelse. Nå har forbundet hennes lansert både Rasmussen og MFOs nestleder Hans Ole Rian som kandidater til LO-ledelsen.

Etter Gerd-Liv Valla har det ikke vært noen med høyere utdanning blant LOs fremste tillitsvalgte til tross for den store andelen medlemmer med slik utdanning.

I går lanserte FO vernepleieren Ingunn Strand Johannesen som kandidat. MFO og FO var sammen om å kreve en høyskoleutdannet person inn i LO-ledelsen. Rasmussen er oboist fra Marinemusikken i Horten, mens Rian er kulturskolelærer i Leksvik. Nå har i alle fall valgkomiteen under ledelse av El og IT-forbundets leder, Hans Felix, nok av kandidater å velge mellom.

– Les Vernepleier inn i LOs ledelse?

– Dette gjelder ikke bare våre medlemmer. Det er naturlig at gruppene med høyskoleutdannete blir representert i LO-ledelsen, sier nestleder i MFO, Anders Hovind til LO-Aktuelt.

– Det er et mål for LO å være tydelig for høyskolegruppene, og da må det avspeile seg også i toppen, sier han.

Hovind slår fast at selv om MFO foreslår to kandidater så tror de ikke at det er fordi de skal få inn to i LO-ledelsen. Han avviser også at det er noe konkurranseforhold til FO.

– Vi gjør dette slik at valgkomiteen skal få flere kandidater å velge mellom avslutter Hovind.

Annonse

Flere saker

Annonse