JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Har du is i magen?

Er du glad i naturen og liker spenning på jobben, kan dette være den rette sommerjobben for deg.

Sysselmannen på Svalbard søker etter en egen isbjørnvakt i juli.

– I forbindelse med dokumentasjon av fangsthytter i Hornsund-området trenger vi isbjørnvakt for en tre ukers periode, heter det i utlysningsteksten.

– Les også: Henlegger sak etter isbjørnskyting

Hornsund er en fjord på sørvestsiden av Spitsbergen. Fjorden er ifølge Wikipedia et viktig leveområde for isbjørn, og det viktigste trekket for dyrene mellom Storfjorden og Vest-Spitsbergen går her. Bare noen få forskere er nå fastboende der, men det er mange rester av hvalfangerstasjoner, fangsthytter, graver og forskningsinstallasjoner i Hornsund.

Også på Svalbard er det et ønske å rekruttere kvinner og folk med minoritetsbakgrunn, så disse oppfordres spesielt til å søke.

– Les også: Isbjørn angrep skifølge

Kvalifikasjoner som etterspørres er: erfaring fra feltliv, erfaring med isbjørnsikring og bruk av våpen – samt tilfredsstillende vandel. Is i magen er trolig også en fordel.

Det fins omkring 3.000 isbjørner på Svalbard. Tidligere i vår ble en av dem felt da den prøvde å ta seg inn i en hytte hvor det befant seg to personer, nettopp i Hornsund. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse