JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– A-pressen må følge boka!

Dersom A-pressen ikke etterlever lov- og avtaleverk i arbeidslivet, må LO selge seg ut av mediekonsernet, krever styret i LO i Oslo.

Styret i LO Oslo er "forferdet over at A-pressen vil sentralisere annonseproduksjonen og dermed true en rekke arbeidsplasser, uten at dette har vært diskutert med de lokale tillitsvalgte på forhånd".

Angrep på en hel yrkesgruppe?

I en enstemmig uttalelse kreves at LO sentralt selger sin aksjepost i A-pressen dersom konsernet ikke holder seg til spillereglene i arbeidslivet.

"Vi vil minne om at da Orkla Media i 2006 (nå Edda Media) gjennomførte en tilsvarende prosess, ble dette av Fellesforbundet karakterisert som ´et angrep på en hel yrkesgruppe og et forsøk på fagforeningsknusing`", heter det i uttalelsen.

– Legg om planene!

Styret i LO i Oslo krever at A-pressen går tilbake på sine planer om å samle annonseproduksjonen i de ulike aviser i to sentre, i Lillestrøm og Harstad.

"Vi krever at sentrale avtaler som Hovedavtalen overholdes og at de tillitsvalgte og ledelsen setter seg ned for å bli enige om en annen løsning lokalt i den enkelte avisbedrift", skriver LO-styret.

Annonse

Flere saker

Annonse