JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Mer lønn til de beste lærerne

Erna Solberg vil premiere de beste lærerne.

Høyre-lederen fremmer flere personlige endringsforslag til landsmøtet i helgen, og alle dreier seg om læreryrkets status. Solberg vil blant annet gi mer lønn til de beste lærerne.

I programutkastet heter det at Høyre vil at de flinkeste lærerne skal kunne stige i gradene og bli spesialist med høyere lønn, status og prestisje. Solberg ønsker dessuten nye spesialiststillinger og at staten bidrar med ekstra lønn for å realisere dem, skriver Dagbladet.

– Det er viktig at lærerne kan gjøre karriere i klasserommet, uten å forsvinne til administrasjon, sier hun.

– Les også: Disse lærer fra seg

På landsmøtet på Gardermoen i helgen er det første gang at delegatene må ta stilling til endringsforslag som er fremmet personlig av partileder Erna Solberg.

– Jeg har aldri gjort det før. Det speiler først og fremst at vi har vært gjennom en lengre periode der vi har utviklet politikken vår. Det har vi også gjort etter at programkomiteen avsluttet sitt arbeid. Derfor vil jeg ha med landsmøtet på det jeg mener er et at de viktigste grepene for å løfte læreryrket: Å slå fast at staten skal finansiere nye karriereveier for lærere, sier Solberg. (ANB-NTB)

– Les også: – Mer penger til lærerne

Annonse
Annonse