JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rett i valgkomiteen på første kongress

Heidi Brun, kontorsekretær i Arbeidsmandsforbundet på Svalbard, er på sin første LO-kongress. Og ikke nok med det – hun ble valgt rett inn i valgkomiteen.

ane.borrud@lomedia.no

Heidi Brun har jobbet for Arbeidsmandsforbundet på Svalbard siden 1996. I år ble hun valg som representant til LO-kongressen fra LO i Troms.

– Jeg hadde ikke forestilt meg at jeg skulle bli delegat til LO-kongressen, og i alle fall ikke medlem av valgkomiteen, sier hun.

Uvant å ikke kjenne alle

Det er ikke første gangen Heidi Brun sitter i en vangkomite. Det har hun gjort mange ganger før. Men ikke under så store forhold.

– Det som er uvant med å sitte i valgkomiteen her, er at man ikke vet hvem alle er. Men jeg tok med meg siste nummer av LO-Aktuelt, som har bilder av alle delegatene. Det var veldig bra, sier hun.

Mer vil hun ikke si om valgkomiteen. De har fått streng taushetsplikt, og alle henvendelser om komiteens arbeid skal gå til lederen, understreker hun.

Omfattende jobb

Valgkomiteen består av:

– Hans O. Felix, EL & IT Forbundet (leder)

– Anders Skattkjær, Fellesforbundet

– Tone Rønoldtangen, LO Stat

– Jan Egil Pedersen, Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbundet

– Erna Hagensen, Arbeidsmandsforbundet

– John Leivaag, Tjenestemannslaget

– Jacqueline Smith, Sjømannsforbundet

– Odd Haldgeir Larsen, Fagforbundet

– Bjørn Mietinen, Handel og Kontor

– Lill Heidi Bakkerud, Industri Energi

– Heidi Brun, Troms

Valgkomiteen på årets LO-kongress får en sjeldent omfattende jobb siden uvanlig mange plasser i LO-ledelsen må besettes med nye ansikter. Med størst mulig mannefall vil det kunne bli bare én fra den sittende ledelsen som fortsetter i LO-ledelsen.

– Roar Flåthen er over aldersgrensa for tillitsvalgte i LO og må gå av.

– Ellen Stensrud har sagt at hun ikke ønsker gjenvalg

– Trine Lise Sundnes har blitt valgt til leder i Handel og Kontor.

– Kristian Tangen har varslet at han vil hjem til familien i Trondheim og ikke tar gjenvalg som LO-sekretær.

– De to sittende nestlederne, Gerd Kristiansen og Tor-Arne Solbakken, har begge varslet at de er klare til å kjempe om toppvervet.

Når ledervalget er avgjort, er det slett ikke sikkert at den tapende nestlederen vil fortsette. Dermed kan resultatet bli at bare den nye LO-lederen, enten det er Kristiansen eller Solbakken, fortsetter i LOs ledelse

Annonse

Flere saker

Annonse