JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil endre IA-avtalen

Både Bedriftsforbundet og NHO krever endringer i avtalen om et inkluderende arbeidsliv når den nå skal reforhandles.

Bedriftsforbundet, som organiserer små og mellomstore bedrifter, mener IA-avtalen ikke har fått sykefraværet nok ned og at den medfører alt for mye byråkrati for små bedrifter.

- Bedriftsforbundet mener at IA-avtalen ikke fungerer og at NHO nå må innse at sykelønnsordningen bør endres. IA-avtalen har en myk tilnærming og har utelukket økonomiske incentiver som vi vet virker, sier lederen i Bedriftsforbundet, Lars Erik Sletner til nettavisa E24.

Sletner vil endre Sykelønnsordningen. I dag betaler bedriftene for de første 16 dagene man er sykmeldt, deretter overtar staten betalingen. Bedriftsforbundet vil snu dette på hodet, slik at staten betaler for de første 16 dagene. Begrunnelsen er at det først og fremst er de langvarige lidelsene, som muskel- og skjelettlidelser, bedriftene kan gjøre noe for å forebygge.

Arbeidslivsdirektør Svein Oppegaard i NHO sier at hans organisasjon ønsker å videreføre IA-avtalen, Men også NHO har sine krav til endringer.

- Vi oppfatter avtalen som krevende for mange bedrifter når det gjelder byråkrati, sier Oppegaard til E24. Han ønsker å forenkle avtalen og å gi IA-bedriftene flere virkemidler å jobbe med.

Annonse
Annonse