JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Et risikabelt eksperiment

LO-leder Roar Flåthen langer ut mot høyresiden og frykter at en borgerlig regjering vil bli et risikabelt eksperiment for norsk økonomi.

bjorn.erik.dahl@anb.no

– Vi trenger ikke høyresidens risikable eksperimenter med norsk økonomi og velferd, tordnet LO-leder Roar Flåthen i sin tale til LO-kongressen søndag.

Flåthen mener høyresiden er uklar både når det gjelder bruken av oljepenger og selve handlingsregelen som har styrt oljepengebruken i mange år.

– De har skapt usikkerhet om finansieringen av velferden. Høyresidens politikk gir mindre velferd og større forskjeller. Det er en politikk vi sier et rungende nei til, som vi gjorde i 2005 og 2009, sa Flåthen.

Flåthen mener at de borgerliges skattekutt på opp mot 100 milliarder kroner nødvendigvis må gå ut over velferden.

– Les også: Dette vil Flåthen huskes for

– I tillegg til skattekutt vil de privatisere og konkurranseutsette, advarte Flåthen, som frykter at velferdskronene skal forsvinne i profitt til internasjonale selskaper.

Også utsiktene til flere midlertidige stillinger skaper frykt i LO.

– Det betyr frislipp av innleie, ifølge Flåthen, som også viste til at innleie har bredt om seg i et borgerlig styrt Sverige som sliter med arbeidsledighet. (ANB)

Annonse
Annonse