JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Teknologi og miljø hand i hand

Norsk teknologi trengs både til CO2-fangst og til oljeutvinning i nord, sa Fellesforbundets folk i den fagligpolitiske debatten.

- Nå må Jens få fart på månelandingsprosjektet, det kan ikke vente til 2021, sa Atle Tranøy fra Fellesforbundet. Likevel er fangstanlegg for CO2 lagt på is. Trass i at testanlegget på Mongstad er en suksess. Tro ikke på påstandene om at det vil koste 25 milliarder å bygge anlegget, sa han til kongressen. Selvsagt er det ny, norsk teknologi som må tas i bruk.

Den må også tas i bruk og bli premissleverandør i de sårbare områdene i Lofoten, Vesterålen og Senja.

- Det sies i polemikken at en ikke skal bore etter olje midt i matfatet. Jeg syns ikke at folk i nord skal godta noe slikt fra oss i sør som sitter ved bugnende bord. Ikke godta at dere sendes fra bordet sultne, uten engang å få sjekket menyen, sa Tranøy.

Like før hadde Ronny Johansen fra Fellesforbundet i Troms vært på talerstolen for å si at ressursene i Lofoten, Vesterålen og Senja handler om arbeidsplasser.

- Arbeidsplasser for oss og for ungene våre. Vi trenger et variert næringsliv og attraktive bransjer. Å stenge hele den nordnorske sokkelen eller nekte konsekvensanalyse, er å nekte utviklingen i en hel region som i dag lider under stagnasjon.

Norge satset bevisst på olje- og gasskompetanse for 40 år siden. La oss bruke en konsekvensanalyse til å finne ut hva og hvordan, og bruke de neste fire åra til å finne ut hva vi skal gjøre, sa Johansen.

Annonse
Annonse