JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gangstervirksomhet truer gods på bane

Østeuropeiske vogntog, styrt av mafia, truer gods på bane.

morten.hansen@lomedia.no

– Det må gjennomføres tiltak mot deler av de utenlandske vogntogene som kommer inn over grensa. Det kommer trailere inn med sjåfører som tjener ned mot 20 kr timen. Det er umulig å konkurrere mot disse. Deler av denne transporten styres av gangstere og spekulanter som driver med mer eller mindre grad av kriminalitet, sier leder av Norsk Lokomotivmannsforbund, Rolf Jørgensen fra talerstolen på LO-kongressen.

Han mener det er uakseptabelt at så mye av transporten drives på den måten. Kabotasjevirksomheten, både den lovlige og den ulovlige, er en trussel mot godstrafikken på bane.

– Regjeringen må ta kontroll. Nå er det så lite som på jernbanen, at det nesten er umulig å måle. Det går 2 500 vogntog i døgnet over Svinesund, men det går fire godstog i uka på tilsvarende strekning på jernbanen. Skal det endres, må det settes i verk tiltak, fastslår Jørgensen.

* (31.10.2012:) Billige sjåfører på norske veier

Annonse
Annonse