JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

1,2 mill til leselyst

Regjeringen setter av 1,2 millioner kroner i revidert nasjonalbudsjett til tiltak for å øke barn og unges leselyst.

– Midlene blir forvaltet av Kulturdepartementet og blir lyst ut i løpet av kort tid, sier kulturminister Hadia Tajik (Ap) til NTB.

Revidert nasjonalbudsjett legges fram tirsdag.

Tajik varslet tidligere i år at hun ønsket et krafttak for å øke barn og unges leselyst, og inviterte i april sentrale aktører til et møte i departementet. Der fikk hun klare tilbakemeldinger om at det ikke bare må satses på prosjekter, men en langsiktig strategi.

– Les også: Skal øke barns leselyst

– Mer langsiktige midler må jeg ta i de ordinære budsjettrundene. Men 1,2 millioner kroner er en god start. De kan søkes av alle som har en leselyststrategi de ønsker å iverksette. Mange har konkrete ideer. Det som trengs er bare noen midler for å sette ting i gang, sier Tajik.

Hun er opptatt av at det er viktig å få til en strategi som gjør at tiltakene som settes i gang blir en del av en helhet.

– Jeg tar sikte på å legge fram en leselyststrategi i midten av juni, sier Tajik.

– Les også: Vil vekke barns leselyst

Møtet i april samlet vel 20 deltakere fra blant annet Forleggerforeningen, Forfatterforeningen, Nasjonalbiblioteket, Norsk bibliotekforening, Lesesenteret i Stavanger, Kulturrådet, Foreningen! les og Leser søker bok.

Tajik sier at hun etter møtet har fått inn flere skriftlige innspill som er til stor nytte når strategien nå utformes.

– Vi er i ferd med å utforme strategien sammen med Nasjonalbiblioteket, sier kulturministeren.

Først og fremst er det leselysten til elever i barne- og ungdomsskole som skal vekkes.

I tillegg til midlene i revidert nasjonalbudsjett, finnes det midler til leselysttiltak i Nasjonalbiblioteket. Men dette er kun midler som kan søkes av biblioteker, og da først med søknadsfrist i oktober. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse