JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ha slutt på disketter

Disketten er ikke død, selv om det er flere år siden nye PC-er ble levert med diskettstasjon.

På norske sykehus er det fortsatt vanlig. Nå gir helseministeren 70 millioner kroner for å bli kvitt diskett og faks.

Det er i forkant av revidert statsbudsjett som legges fram tirsdag, at helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) nå går ut og legger 70 millioner kroner ekstra på bordet for å kunne pensjonere datadisketten og papirfaksen for godt, melder NRK.

Målet til helseministeren er at alle norske sykehus i løpet av neste år skal gå over til å sende viktige papirer og pasientjournaler digitalt. Det skal bli slutt med å sende disse med faks, post og drosje.

– Vi hører litt for mange av de historiene der dokumenter som blir borte, at disketter sendes i drosje eller med posten. Det skal vi bort fra. Vi skal over på det som er moderne og som er Norge verdig, sier Støre til NRK.

De 70 millionene kommer på toppen av den øvrige satsingen på å gjøre norske sykehus heldigitale.

– Vi vil ha alle kommunene oppe og stå i løpet av året på Helsenett. Også vil vi i løpet av 2014 ha all kommunikasjon elektronisk, og ingenting på papir, understreker helseministeren. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse