JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Vi trodde det skulle være flere innvandrere her

Thinesha Kugathasan og Felicia McGill ble overrasket da de kom til LO-kongressen og så hvor få innvandrere som var representanter.

ane.borrud@lomedia.no

– Når LO kjemper for de ansattes rettigheter, hvorfor er ikke innvandrerne med her for å få si sin mening? Det er nesten ingen som representerer innvandrerne her på kongressen, slår Felicia McGill fast.

Thinesha Kugathasan er vekter og Felicia McGill er renholder. Begge er representanter fra Arbeidsmandsforbundet. Av ti representanter, har forbundet to med innvandrerbakgrunn. En fordeling som ikke går igjen ellers på kongressen.

Da McGill var på talerstolen for å støtte forslaget om å opprette et faglig senter for papirløse, understreket hun viktigheten av at LO er solidariske.

– Jeg vet ikke hvor mange prosent innvandrere det er her i Norge, men se her i salen under kongressen. Det er helt hvitt, konstaterte hun.

Både Kugathasan og McGill synes at Arbeidsmandsforbundet gjør en god jobb med å få med seg innvandrere som medlemmer og tillitsvalgte.

– Men den jobben må jo fortsette, understreker Kugathasan.

Dersom det skal være flere innvandrere på neste kongress, må forbundene ta et tak, mener de.

– Man må begynne hos forbundene. Det er mange innvandrermedlemmer i LO. Renholdere i kommunen for eksempel. Men her på kongressen er det bare norske, påpeker Kugathasan.

Arbeidsmandsforbundets representanter ser heller ikke helt bort i fra at kvotering er en vei å gå.

– Kanskje man må begynne med at alle forbund må ha med minst en innvandrer på kongressen, spør vekteren seg.

Men igjen. Begge understreker at forbundene i LO må gjøre en jobb.

– Det er forbundene som må kjempe, og som må ta i mot innvandrerne, avslutter Felicia McGill.

Annonse
Annonse