JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Størst blant studenter

Én av fem studenter mener partiet har best utdanningspolitikk.

Tall Universitas har hentet inn fra Sentio viser at én av fire studenter foretrekker Høyre. 24 prosent av de spurte studentene ville valgt partiet, mot 17 prosent for hovedrivalen Arbeiderpartiet.

På spørsmål om hvilket parti som er best på utdanningspolitikk svarer 20 prosent av de spurte studentene Høyre. Det er en nedgang fra i fjor der 35 prosent mente det samme. Til sammenligning har 12 prosent mest tillit til Arbeiderpartiet på dette feltet.

– Jeg tror studentene over tid har merket seg at Høyre har en offensiv politikk for studenter, høyere utdanning og forskning, sier Høyre-leder Erna Solberg i en e-post til Universitas.

– Les også: Tilbake, men størst

For de andre partiene er tilliten laber. For både SV og Frps del er det kun 5 prosent som mener de er best på utdanningspolitikk. Venstre ligger på snaue 6 prosent.

Selv om mange foretrekker Høyre, er de aller fleste studentene helt blanke, ifølge Sentio-undersøkelsen. Hele 48 prosent har ikke gjort seg opp en mening om hvilket parti som er best på utdanningspolitikk, fire måneder før stortingsvalget. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse