JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

«Hotel Cæsar» som normalt

En streik blant Norsk Filmforbunds medlemmer fører til full stopp i flere TV-produksjoner både for NRK og TV 2.

Onsdag morgen tok Norsk Filmforbund ut flere av sine medlemmer i streik etter at nattens forhandlinger seks timer på overtid med Produsentforeningen ikke førte fram.

Partene har forhandlet i flere måneder for å få til en avtale om TV-drama uten å lykkes. En slik overenskomst har ikke eksistert for dramaproduksjoner, i motsetning til overenskomster for spillefilm og TV-underholdning.

Til slutt ble tvisten brakt inn for Riksmekleren, men meklerens forslag til løsning ble avvist av Filmforbundet natt til onsdag. Dermed er i første omgang 15 personer tatt ut i streik. Filmforbundet vil trappe opp streiken gradvis, og streiken kan til slutt omfatte mellom 120 og 130 personer.

– Les også: Streik kan gi strømbrudd

Produsentforeningen, som organiserer uavhengige produksjonsselskaper, mener at filmforbundets krav vil gjøre det dyrere for deres kunder å legge ut produksjoner til uavhengige produksjonsselskap enn å lage dem selv.

Filmforbundet på sin side mener at produsentenes tilbud medfører at deres medlemmer som jobber med TV-drama må gå ned 20 prosent i lønn.

– Les også: Kan bli journalist-streik

Forbundet har tatt ut medlemmer som er involvert i produksjonen av «Trio» og «Lilyhammer 2» for NRK, og «Det tredje øye» for TV 2. TV 2-suksessen «Hotel Cæsar» er ikke, som tidligere meldt, berørt av streiken.

Produsentforeningen har på sin side varslet permitteringer til alle de øvrige som jobber i de tre produksjonene hvor Filmforbundet har tatt ut sine medlemmer i streik.

Begge partene frykter at en streik kan bli langvarig.

(ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse