JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Huitfeldt mener pensjonsreformen virker

I fjor kombinerte 57.000 personer jobb og alderspensjon. Det er en økning på 58 prosent fra året før.

Arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) mener det betyr at pensjonsreformen virker.

Tallene kommer fram i rapporten «Pensjonsreformen - to år etter» som arbeidsministeren legger fram tirsdag, skriver Dagens Næringsliv.

– Les også: Pensjon? Hvilken pensjon?

I 2011 tok 36.000 personer ut fleksibel alderspensjon, et antall som økte til 57.000 i fjor.

– Om veksten i yrkesaktivitet blir like sterk i 2013 som 2012, har vi nådd et delmål i IA-avtalen. Det er spesielt «sliterne» - folk med lavere utdannelse og jobb i privat sektor - som står lenger, sier Huitfeldt til avisen.

Også seksjonsleder Ole Christian Lien i Nav viser til at delmålet i avtalen om inkluderende arbeidsliv er innen rekkevidde. Hvis veksten i yrkesaktiviteten fortsetter som nå, vil man være i mål innen nyttår, mener han.

Tallene i rapporten viser at på fire år har forventet videre tid i yrkeslivet for 50-åringer økt med et halvt år til 11,2. Tallene viser at det særlig er 61- og 62-åringer i privat sektor og i bedrifter med avtalefestet pensjon (AFP) som har klart størst vekst i andelen som har fortsatt i arbeid de siste to årene.

– Les også: Vil ha omkamp på pensjon

Forskningsleder Erling Holmøy i Statistisk sentralbyrå regnes som en av de fremste ekspertene på pensjonsreformen. Han er ikke overrasket over at man begynner å se effekter av reformen nå.

– Vi har allerede anslått en slik effekt, men jeg har ikke sett tallene selv og vil derfor ikke kommentere dem spesielt, sier Holmøy. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse