JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Barnetolker blir forbudt

Regjeringen forbyr bruk av barn som tolker og vil se nærmere på organiseringen av tolketjenesten.

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen (SV) mener at det er viktig at barn skal slippe å være voksne.

– Det er noe i voksenverdenen de skal slippe å ta stilling til og vite noe om. Dessuten har barn som tolker ingen opplæring i å fungere som tolk, sier hun til VG.

– Les også: Styrker barnas rettigheter

I flere tilfeller har barn blitt brukt som tolker for sine egne foreldre både på sykehus, i barnevernet, i Nav og ikke minst på skoler.

Dette skal det nå settes en stopper for samtidig som den statlige tolketjenesten skal under lupen for å avdekke behovet for en omorganisering.

– Vi ønsker å ha flere statsautoriserte tolker, og vi ønsker å utdanne og rekruttere flere tolker, sier Thorkildsen til avisen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse