JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Beskyldes for å hjelpe Ap

Mangeårig tillitsvalgt ved Aker sykehus, Are Saastad, skriver i en ny bok at han mener LO har gitt opp kampen mot sykehusreformen.

Saastad mener LO tier for å hjelpe Ap.

Saastad hevder at LO dropper kritikken mot sykehusreformen for å redde valget for Ap, skriver Dagbladet.

– Les også: – Topptung og udemokratisk

Anklagen er direkte rettet mot den nyvalgte LO-lederen Gerd Kristiansen.

– Hun har alltid vært mot helsereformen. Så plutselig, i vinter, sa hun at det ikke er noen grunn til å fjerne foretaksmodellen nå som den har begynt å virke. De har gitt opp kampen mot sykehusreformen, sier Saastad.

– Det passer seg ikke å avsløre at denne modellen kan sammenlignes med Thatcher-politikk, sier Saastad, som i sin bok «Feil medisin» er sterkt kritisk til sykehusreformen og mener den er direkte farlig. Saastad mener at det nå er bunnlinjetenkningen som styrer helsevesenet.

– Les også: Ap frir til fagbevegelsen

Nyvalgt LO-leder Gerd Kristiansen er ikke enig i Saastads kritikk.

– At vi dropper kritikk for å spare Ap, faller på sin egen urimelighet, sier Kristiansen, og peker på at foretaksmodellen for sykehusene er blitt justert og forbedret gjennom de siste åtte årene.

Helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er heller ikke enig.

– Jeg har respekt for Saastads kritikk, og lytter til hans standpunkter. Men jeg er uenig i det jeg oppfatter som hovedkritikken. Statlig overtakelse av sykehusene var helt nødvendig i 2000, sier Støre.

Are Saastad var i mange år tillitsvalgt ved Fagforbundet Aker universitetssykehus og ved Gaustad sykehus. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse