JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Klasseskille for boliger

KrF gikk til harde angrep på regjeringens boligpolitikk i Stortingets spørretime.

KrF-leder Knut Arild Hareide mener det nye kravet til egenkapital forsterker det han beskriver som et klasseskille på boligmarkedet.

– Kravet rammer dem som står utenfor, sa Hareide i Stortingets spørretime onsdag.

– Les også: Dyrere boliglån

Han viste til at Aps egen Torgeir Micaelsen har sagt at boligpolitikken er forsømt og ute av kontroll og ville vite om det er aktuelt for regjeringen å vurdere egenkapitalkravet på nytt.

– Det er alltid fristende å redusere på krav som handler om soliditet og sikkerhet, men det er ikke aktuelt å overprøve et entydig råd fra Finanstilsynet, svarte statsminister Jens Stoltenberg (Ap). Han viste til at boligprisene har økt kraftig og at en eventuell boligboble vil ha dramatiske konsekvenser for økonomien.

– Les også: Flere banker øker rentene

KrFs parlamentariske leder Hans Olav Syversen tok opp tråden fra sin partileder og anklaget Arbeiderpartiet for å ha forlatt det som tidligere var et politisk kjerneområde. Dette benektet Stoltenberg og viste til at regjeringen har økt tilskuddet til utleieboliger, satset på bygging av studentboliger og forenklet byggesaksbehandlingen.

– Boligbyggingen økte med 10 prosent i fjor. I første kvartal var økningen 17 prosent sammenlignet med første kvartal i fjor, sa Stoltenberg. (ANB–NTB)

Annonse
Annonse