JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Strømstreik rammer Tønsberg

En rekke offentlige tjenester, blant dem Nav-kontoret, er rammet av strømbrudd i Tønsberg.

[Tønsbergs Blad] – Vi fikk beskjed i morges om å jobbe hjemmefra, de som kan, sier Bernhard Grennevik, som jobber i Nav Vestfold.

En feil på en kabel gjorde tirsdag kveld førte til at strømmen forsvant fra 334 eiendommer i Tønsberg.

Onsdag formiddag er 26 abonnenter fortsatt uten strøm på ubestemt tid.

Årsaken er at 124 av EI&IT-medlemmene i Skagerak Energi er tatt ut i sympatistreik med dem som krever tariffavtale i IT-bedriften Atea.

Selskapet har ikke lov til å reparere feil med mindre det gjelder liv og helse.

– Situasjonen er uoversiktlig, sier Grennevik.

– Vi er nødt til å stenge kontoret for publikum. Men vi har beredskap her og de som kommer med akutte saker skal vi veilede videre, sier Per Henning Johannesen, Nav-leder i Tønsberg.

Han har mange baller i lufta for øyeblikket.

– Vi sender våre ansatte til andre Nav-kontorer i Vestfold som har strøm, sier Johannesen som vil søke om dispensasjon for å få strømmen tilbake til Tønsberg.

– Vi har ansvar for sosial, økonomisk nødhjelp. Så vi håper å få søknaden innvilget.

Men han anser at de må de klare seg uten strøm denne dagen.

Også Skattekontoret i Tønsberg er stengt i dag på grunn av strømbruddet.

– Vi har fått beskjed om at feilen ikke vil bli rettet opp før streiken i EL og IT-forbundet er over. Vi vet derfor ikke når skattekontoret igjen kan åpnes, skriver Elisabeth Fischer, avdelingsdirektør for veiledning i Skatt sør.

Hun oppfordrer alle til å ta kontakt med Skattekontoret via skattetaten.no eller telefon 800 80 000.

– Vi fikk beskjed fra flere av kundene våre som er rammet, om at de sender en dispensasjonssøknad som vi skal sende videre til Energi Norge sentralt, sier pressekontakt for Skagerak Energi, Ruhne Nilssen.

Men han vet ikke hvor lang tid behandlingen av søknaden vil ta.

– Vi vet heller ikke om dispensasjon blir innvilget. Det er viktig at kundene dokumenterer godt hva som er konsekvensene av strømstans.

Også rettssalene i Statens park er rammet av strømbruddet.

Advokat Jan Erik Teigum er oppgitt. Han skulle egentlig være forsvarer i en rettssak onsdag morgen, men saken er nå utsatt på ubestemt tid.

– Det er alltid frustrerende når saker blir utsatt. Når det i tillegg er årsaker som denne streiken, er det ekstra irriterende. Meningsløst, sier Teigum når tb.no treffer ham i Statens park. (ANB)

Følg saken i Tønsbergs Blad på nett

Annonse
Annonse