JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kritisk til Frimurerlosjen

Arne Johannessen, leder av Politiets Fellesforbund, mener det er uforenlig å være frimurer og samtidig jobbe i politiet.

Johannessen mener at så lenge det kan stilles habilitetsspørsmål til politiet, påtalemyndigheten eller domstolene, så er medlemskap i lukkede organisasjoner et problem, skriver Dagbladet.

Lørdag gikk politiførstebetjent Roy Riksvold ut og mente han hadde funnet uheldige forbindelser i flere saker mellom påtalemyndigheten og Frimurerlosjen.

Johannessen ønsker ikke å kommentere denne saken spesielt utover at den lokale fagforeningen i Nordre Buskerud har engasjert seg i saken, men legger ikke skjul på at han på prinsipielt grunnlag finner dette problematisk.

– Det er myter rundt alle lukkede nettverk - som Frimurerlosjen. Vi har stadig debatter om kameraderi og antydninger om at medlemmer av brorskapene hjelper hverandre. Det har vi også eksempler på fra ansettelser i politiet, sier han.

Johannessen er glad for at det er strenge regler for hvilke bierverv ansatte i politiet kan ha, og er enig med Riksvold i at det burde være like strenge regler for polititjenestemenn når det gjelder medlemskap i lukkede foreninger. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse