JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Siv Jensen vil ha damer

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen setter nå alle kluter til på å erobre kvinner.

Hun ser seg lei på at alle partiets ordførere er menn og at 18 av 19 fylkesledere er menn.

Jensen skal nå arbeide for at partiet tiltrekker seg flere kvinner, skriver Dagsavisen.

– Jeg tror det har mye med kommunikasjon å gjøre. Det er tross alt mange kvinnelige tillits- og folkevalgte i Frp, som har funnet veien hit fordi de er enige med politikken og blir tiltrukket av den. Men jeg tror ikke vi er like flinke til å få det fram i alle sammenhenger, sier Jensen.

– Derfor har vi igangsatt et arbeid som er litt mer langsiktig. Jeg mener det vil ta litt tid, men det vil være viktig for oss i årene framover, legger hun til.

– Les også: – V og KrF skaper uklarhet

Arbeidet går ut på å tiltrekke seg flere kvinner, både som velgere og til partiet. Forarbeidet ble gjort i fjor da partiet satte ned et kvinnepanel ledet av stortingsrepresentant Åse Michaelsen. Panelet har gjennomført dybdeintervjuer med kvinner for å finne ut hvordan de kan lokkes til partiet. Panelet leverte før jul en rapport til Frps sentralstyre. Rapporten har blitt en del av partiets strategiarbeid.

Jensen medgir at det er for mange menn under henne.

– Ja, det er mye menn, det er jeg helt enig i. Men det er også mange flinke kvinner, og forhåpentligvis synes folk partiet har en ålreit partileder som er kvinne, sier hun.

Ifølge valgforsker Anders Todal Jenssen ved NTNU har partiet klart å tiltrekke seg flere kvinnelige velgere de siste årene. Han mener Jensen selv skal ha æren for det, fordi hun er en kvinnelig frontfigur. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse