JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Siv angrep Ap-sjela

Gardermoen: Siv Jensen innrømmer at det var den sosialdemokratiske modellen hun angrep i sin tale på Frp-landsmøtet.

helge.birkelund@anb.no

Frp-lederen brukte fredag store deler av sin landsmøtetale til et massivt angrep på den norske modellen, som hun mener står i veien for bruk av sunn fornuft og kloke løsninger på mange viktige områder i samfunnet. Det gjelder innenfor innvandring, helse, regionpolitikk, sysselsetting og samferdsel.

– Den norske modellen står rett i slett i veien for det norske folk, hevdet Siv Jensen.

Partisekretær for Arbeiderpartiet, Raymond Johansen, oppfatter ikke talen bare som et angrep på Arbeiderpartiets sjel, men også som et frontalangrep på den norske felleskapsløsningen. Men han avviser at talen innebærer noe nytt fra Siv Jensen.

– Oppskriftsmessig er hun misfornøyd med det meste. Hun er misfornøyd over at vi har Europas laveste ledighet, god økonomisk styring og at vi har et spleiselag hvor alle bidrar etter evne til et godt helsevesen og en fellesskole. Fremskrittspartiet står for en politikk som helt vil endre det norske velferdssamfunnet, er kommentaren til Raymond Johansen.

– Les også: Exit fylkeskommunen

Talen er en bekreftelse på at høstens valg er et retningsvalg, hevder Ap-sekretæren.

– Vi skal lytte når Siv Jensen snakker. For første gang har Erna Solberg invitert Frp inn i regjeringsvarmen. Valget til høsten vil stå mellom en Ap-ledet regjering eller en Høyre/Frp-regjering. Det er derfor et valg mellom fellesskapet eller privatisering, og mellom velferd eller skattelette. Denne talen viser at Siv Jensen og Fremskrittspartiet står for en politikk som vil endre det norske velferdssamfunnet, hevder Raymond Johansen.

– I motsetning til Siv er vi veldig stolte av den norske modellen, som har bygget det norske samfunnet med små forskjeller og like muligheter, legger han til.

– Les også: – Har nervene på høykant

Hva den norske modellen egentlig er, ble et tema på et pressemøte etter landsmøtetalen. Siv Jensen ble utfordret på temaet.

– Det er et godt spørsmål. Det er i alle fall et begrep som Jens Stoltenberg bruker veldig mye, og som han skyver foran seg. Det er mye av det vi alle er enige om som kan kalles den norske modellen. Alle partier har egentlig en bærebjelke i det som kalles den norske modellen. Problemet er at denne modellen skyves foran når det er snakk om å finne kloke løsninger, mener Siv Jensen.

Raymond Johansen har på sin side en klar definisjon av hva den norske modellen innebærer.

– Den norske modellen betyr at vi har et spleiselag, der vi yter etter evne. Modellen betyr at vi har en god velferd med et godt helsevesen og en fellesskole hvor alle har like muligheter. Og for det tredje betyr det at vi har et trepartsamarbeid i arbeidslivet. Det er tre grunnpilarer i det vi kaller den norske modellen i dag. Denne talen viser at Siv Jensen vil endre det norske velferdssamfunnet, mener Arbeiderpartiets sekretær. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse