JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil opprette flomfond

Fremskrittspartiet må kreve at staten setter av 250 millioner kroner i et krisefond for raskt å ha midler til utbedring av skader som følge av flom.

Det foreslår tre av Fremskrittspartiets fylkeslag.

Det er storflommen på Østlandet denne uka som er bakgrunnen for resolusjonsforslaget fra fylkeslagene i Oppland, Troms og Finnmark. Skadene er store i flere områder – blant annet på veier og jernbanestrekninger – etter at Glomma, Gudbrandsdalslågen og andre elver gikk over sine bredder.

– Les også: Avviser negativ trend

Ved å avsette 250 millioner kroner på et fond er meningen å sikre penger til umiddelbare tiltak for å reparere skadene etter framtidige flommer. Kravet er nedfelt i et resolusjonsforslag som skal voteres over på Frps landsmøte søndag, ifølge GD.

«Det er i dag ikke noe system som bidrar for hurtig å sette i stand nødvendig ødelagt infrastruktur. Landsmøtet mener det er en selvfølgelighet at staten bidrar økonomisk for å sette i stand nødvendig infrastruktur», heter det i forslaget. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse